Новак Джокович призна, че от няколко дни насам страда от настинка и не се е чувствал добре по време на мача си от втория кръг на Мастърса в Париж срещу Корентен Муте вчера.

Той направи нервно завръщане в зала „Берси“, но не допусна ранна изненада срещу представителя на домакините, след като се наложи със 7:6(2) 6:4 в много напрегнат двубой.

„В последните няколко дни не се чувствах на 100% здрав, но трябва да го приема“, каза световният №1, цитиран от „Express“.

„Това не е първият път, в който не играя на много високо ниво. Допуснах много грешки, особено в първия сет. За първи път играя срещу този млад, талантлив и бърз играч. Връща много топки, които други състезатели обикновено няма да достигнат. Беше и мотивиран, уважавам бойния му дух“.

„В края на краищата, беше добър мач, а аз намерих начин да победя. Това, при тези обстоятелства, когато не се чувстваш максимално добре, е много важно“, призна Джокович.

Той бе попитан дали е мислил да се откаже от Мастърс турнира в Париж заради настинката, но отговори, че категорично това не е било опция, защото се е чувствал добре, когато е пристигнал в петък.

„Разбира се, това влияе върху енергията ти, върху твоята жизненост на корта. Обозримостта, вниманието, издръжливостта – всички тези неща биват афектирани. Очевидно е, че това не са идеалните обстоятелства, но просто трябва да приемеш тези условия и да направиш всичко възможно, за да се възстановиш“, призна Новак.

Джокович продължава да има шанс да завърши годината като №1 в света. Той изостава с 1200 точки в годишната ранглиста от Рафаел Надал, а ако испанецът за първи път спечели в Париж, ще си гарантира завършване на сезона на върха в ранглистата за пети път в кариерата си.

„Мисля, че нямам много време сега“, каза Джокович относно възстановяването.

„Ще играя всеки ден, ако продължавам да печеля. Но съм имал случаи и преди, в които съм се чувствал доста зле, а съм успявал някак да премина през турнира и дори да спечеля няколко“.

Сърбинът продължава в трети кръг, където му предстои среща с Кайл Едмънд./tenniskafe