Новак Джокович обвини британски фенове в неуважение след победата на Сърбия над Великобритания на четвъртфиналите в турнира за купа "Дейвис", неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже в Малага, Испания.

Някои запалянковци опитаха да подразнят 24-кратния шампион от Големия шлем при успеха му в два сета над Камерън Нори, а той ги призова да млъкнат, след като те опитаха да заглушат интервюто му на корта, барабанейки силно.

"Това е неуважение, но това е нещо, за което трябва да си подготвен на купа "Дейвис". Нормално е понякога феновете да прекрачват границата. В разгара на момента вие също реагирате и... показвате, че не позволявате такъв тип поведение", заяви Джокович и добави:

"Искам да кажа, те могат да правят каквото си искат, но аз ще отговоря на това. Те се опитваха да ме дразнят през целия мач, така че да, накрая си поговорихме малко."

Първата ракета на Сърбия при мъжете каза още, че не се е чувствал свеж след дългия сезон, но е искал да приключи годината, помагайки на родината си в отборния турнир.

"Да бъда на корта за моята страна винаги е допълнителен тласък, допълнителна мотивация", обясни 36-годишният водач в световната ранглиста, който се стреми да завърши успешно една забележителната 2023 година, след като спечели три титли от Големия шлем и финалите на ATП.

"Част от мен очаква с нетърпение да си почина и пренастроя, и да оставя ракетата настрани, но точно сега не мога да си позволя да се насладя на мисли за празници", завърши Новак Джокович./ БТА