Новак Джокович зарадва феновете си потвърждавайки, че няма никакво намерение да се отказва скоро. На пресконференция в Индиън сърбинът дори заяви, че не изключва възможността да е на корта и след навършването на 40 години. Конкретната му цел са Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028.

36-годишният сърбин спечели рекордните 24 титли от Големия шлем при мъжете, но успя да вземе само бронз в четирите си участия на Олимпийски игри. През това лято той ще има още една възможност на Игрите в Париж.

"Всичко е в картите, просто не знам колко карти ми остават", каза Джокович с усмивка, когато го попитаха за ЛА 2028 на пресконференция в Индиън Уелс.

Джокович се чувства странно заради липсата на двамата му големи съперници през последните две десетилетия Роджър Федерер и Рафаел Надал. Швейцарецът се отказа, а испанецът отново е контузен и пропуска турнира в Индиън Уелс.

"Красиво е за нашия спорт, че имахме невероятни съперничества, които белязаха две десетилетия. Странно е усещането без Роджър, който се отказа и Рафа, който не играе много напоследък. Опитвам се да намеря нов съперник и напоследък имах страхотни мачове с Алкарас и Синер, но Федерер и Надал си остават двамата най-големи съперници, които някога съм имал", каза Джокович.

Сърбинът каза, че ще решава нещата "година за година", за да види как тялото и мотивацията му издържат.

"Става все по-трудно и по-трудно, но аз все още обичам този спорт и все още се състезавам на най-високо ниво. Все още съм номер едно, така че в момента чувствам, че искам да продължа напред, да продължа да се опитвам да направя още история", каза още Джокович.

Джокович се бори за рекордна шеста корона в Индиън Уелс, след като не бе допускан в САЩ през последните пет години поради ограниченията за пътуване, свързани с пандемията от КОВИД-19.

Той спечели турнира три пъти подред от 2014-2016 г., но загуби в третия кръг от вече отказалия се германец Филип Колшрайбер в последното си участие през 2019 г.