Рекордьорът по победи в турнирите от Големия шлем Новак Джокович смята, че наследството, оставено от испанската легенда Рафаел Надал ще живее вечно, предаде ТАСС. Това написа сръбският тенисист на своята страница в Инстаграм. Това стана, след като Надал обяви края на кариерата си следващия месец след участието си на турнира за Купа "Дейвис".

"Ти вдъхнови милиони деца да започнат да играят тенис и това, навярно, е най-великото постижение, което можем да направим. Твоето упорство, самоотверженост и боен дух ще бъдат изучавани десетилетия, това наследство ще живее вечно. Само ти знаеш какво ти се наложило да изживееш, за да станеш икона в тениса и в спорта като цяло. Благодаря за това, че толкова пъти си ме карал да стигал до предела на възможностите си в нашето съперничество, което ми повлияя повече от всичко като играч", написа Джокович.

38-годишният Надал бе в продължение на 209 седмици номер 1 в света. Той има 92 победи в турнири под егидата на АТП, като 22 от тях са то Големия шлем. Испанецът е и двукратен олимпийски шампион - през 2008 на сингъл и през 2016 заедно с Марко Лопес на двойки.