Световният номер 1 Новак Джокович определи Данийл Медведев като „много завършен играч“, след като загуби от руснака в последните два мача помежду им.

23-годишният тенисист е на най-доброто в кариерата си четвърто място в световната ранглиста и достигна до финала на Ю Ес Оупън, където загуби в пет изключителни сета от Рафаел Надал. Медведев има три титли през сезона, включително победа над Джокович по пътя към първата си титлата от сериите Мастърс 1000 в Синсинати през август.

„В последните няколко месеца той играе най-добрия тенис в живота си. Той достигна до финалите в последните 5-6 турнира, което е невероятно“, не спести похвалите си към руснака шампионът от миналата година в Шанхай.

32-годишният сърбин, който може да се изправи срещу Медведев в полуфиналите в китайския град, призна, че му е било трудно да намери слабости в играта на руския талант.

„Той подобри движението си по корта, своята физическа подготовка. Притежава силен начален удар, висок ръст и използва отлично ъглите. Бекхенд – трудно е да пречупиш този бекхенд, много е плосък. Той не прави много грешки и може да удари топката по всяко време от този ъгъл. Форхендът може би е по-слабият му удар, но той подобри и него, така че е вече един много завършен играч“, завърши Ноле.

Медведев, поставен под номер 3 в схемата, открива кампанията си в Шанхай с мач срещу британеца Камерън Нори. Джокович пък излиза в двубой от втори кръг срещу младия канадец Денис Шаповалов. /БГНЕС