Новак Джокович разкри, че голямата му амбиция е да бъде във върхова форма за Ролан Гарос в Париж, за да има максимално добър шанс да спечели втора титла от Големия шлем през тази година.

Сърбинът триумфира в Откритото първенство на Австралия в началото на годината, след което пропусна Мастърсите в Индиън Уелс и Маями заради липсата на ваксинация срещу Ковид-19, а тази седмица ще направи завръщането си на корта в Монте Карло.

"Трябва да призная, че си мисля за това, това е голямата ми цел на клей. Искам да съм във върхова форма в Париж. Все още има много време дотогава. Сезонът на клей е доста дълъг, почти всяка седмица има силни турнири. Надявам се да започна сезона на червено по положителен начин. Сега съм концентриран върху представянето си в Монте Карло. Но, разбира се, голямата цел е Ролан Гарос", сподели сръбският тенисист.

Джокович е двукратен шампион в Монте Карло от 2013 и 2015, а на старта на турнира ще срещне квалификанта Иван Гаков или американеца Макензи Макдоналд. Ролан Гарос 2023 ще се проведе в периода 28 май - 11 юни.