Сръбският №1 в тениса Новак Джокович беше включен в жребия за турнира от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс въпреки съмненията дали ще му бъде разрешено да влезе в Съединените щати.

20-кратният победител от „Големия шлем“ разкри миналия месец, че не си е поставял ваксина срещу коронавирус, като настоя, че е готов да се откаже от големите турнири, ако трябва да ба му бъде поставена доза.

Името му обаче се появи в жребия, публикуван във вторник от организаторите на турнира, които сега се опитват да разберат дали 34-годишният Новак възнамерява да участва, като надпреварата започва в четвъртък.

„Новак Джокович е в списъка за участие в турнира и затова е включен в жребия“, се казва в изявлението.

„В момента сме в комуникация с неговия екип; не е определено обаче дали той ще участва в турнира, като първо трябва да получи одобрение от CDC (Центъра за контрол и превенция на заболяванията) за влизане в страната. Ще предоставям повече инфармация в бъдеще, когато научим повече“, допълват още организаторите.

Сърбинът, който изигра първия си турнир за годината в Дубай преди две седмици и в същото време беше изместен от първата позиция в световната ранглиста от Даниил Медведев миналата седмица, е единственият топ тенисист от топ 100, който остава неваксиниран.

Както е известно, той беше депортиран от Австралия през месец януари, след като правителството отмени визата му заради ваксинационния му статус.

Ако бъде допуснат до участие, Джокович ще започне с мач срещу един измежду Джордан Томпсън и Давид Гофен.