Даниил Медведев и Яник Синер се отказаха от участие на турнира по тенис на твърда настилка в Ротердам през следващата седмица, потвърдиха организаторите. Двамата ще бъдат заменени от бившите шампиони Анди Мъри и Жо-Вилфред Цонга.

Руснакът Медведев, който заема второ място в световната ранглиста, е категоричен, че за него е твърде рано да се завърне на корта след загубения срещу Рафаел Надал петсетов финал на Откритото първенство на Австралия.

Италианският тенисист Синер, намиращ се на десета позиция в класацията на АТП, няма да пътува до Нидерландия заради положителен тест за коронавирус.

Gulliver/GettyImages
24 снимки

"Съжалявам, но няма да играя през тази година. Точно се завърнах от Австралия и не съм напълно готов. Ротердам е един от любимите ми турнири. Гледам напред към момента, когато ще мога пак да бъда там", заяви 25-годишният Медведев, който спечели Откритото първенство на САЩ през миналия сезон.

Британецът Мъри и французинът Цонга се завърнаха на корта след дълготрайно лечение на различни контузии.

Турнирът в Ротердам започва следващия понеделник. През 2018 година българинът Григор Димитров достигна до финал в нидерландския град, където загуби в два сета срещу Роджър Федерер.