Роджър Федерер разкри, че в момента изобщо не мисли да спира с тениса, макар че доста хора от години се чудят до каква възраст ще играе Маестрото от Базел. Въпреки че е на 38 години, той е трети в света и изглежда доста солиден на корта, като възрастта изобщо не му се отразява в представянето на корта.

"Моето отказване ще зависи от здравето ми. Преди мислех, че ще играя до 35-36 години, но сега изобщо не мисля за спиране. В момента не виждам абсолютно никаква причина да спирам с тениса. Физически се справям доста добре, чувствам се супер за тези години. Да ви кажа честно дори не мога да подскажа в кой момент ще реша да спра, тъй като наистина, както вече казах, не съм мислил за това.", сподели 20-кратният шампион от турнирите от Големия шлем по време на турнето си в Южна Америка.

Мисля, че за първи път си поставих този въпрос през 2009 г. От тогава изминаха 10 години и аз се намирам точно, където искам на тази възраст. С възрастта всичко става в известен смисъл по-трудно, а от друга страна имаш опит и се наслаждаваш на момента. Не знам как ще приключи всичко. Надявам се, че ще бъде емоционално и хубаво. Просто се надявам да е добре и да не е толкова трудно.", сподели той.

През тази година Федерер се завърна на Ролан Гарос след 4-годишна пауза, където стигна чак до 1/2-финалите, където бе спрян от бъдещия шампион - Рафаел Надал, игра епохален финал на Уимбълдън срещу Новак Джокович, в който имаше 2 поредни шампионски точки на свой сервис, но намери начин да загуби. Отделно от това обаче спечели 4 титли (Дубай, Маями, Хале и Базел), увеличавайки сметката си на 103 и записа общо 53 победи в 63 мача през сезона, като по този начин вече има общо 1237 в кариерата си от 1998 година насам.