Българската звезда Григор Димитров научи съперника си за полуфиналите на турнира в Куинс. В събота следобед първата ни ракета ще се изправи срещу испанския ветеран Фелисиано Лопес. 

Тази среща стана факт след победата на 35-годишния ибериец над седмия поставен в схемата Томаш Бердих в епичен сблъсък, продължил цели 150 минути. Лопес надделя със 7:6, 6:7, 7:5 и е на предпоследното стъпало на надпреварата. 

Контузен руснак почти стори немислимото срещу Гришо

Този двубой беше решен от един-единствен пробив, който дойде едва в третия сет, при това в 11-ия му гейм. Преди това битката беше изключително равностойна, като в първите два сета дори не се стигна до точки за пробив. И затова те логично бяха решени от тайбрек. 

В първата част дългият гейм беше по-завързан, но испанецът го взе със 7:4. Във втората Бердих беше пълен господар и разби опонента си със 7:1. Така всичко се реши в третия сет, в който чехът изпусна мачбол при 5:4 в своя полза и сервис на противника. 

Руски младок на пътя на Григор към полуфиналите

След като го спаси, впоследствие Лопес стигна до две възможности за пробив в подаването на съперника и реализира втората, за да поведе с 6:5. След това спечели подаването си и си осигури среща с Григор Димитров на полуфиналите на престижния турнир. 

Интересното е, че двамата са играли два пъти помежду си на тревата в Куинс. Първият път Лопес печели през 2010 г. с 2:0 сета в първия кръг на надпреварата. Втората им среща е на финала през 2014 г., когато Гришо надделя в епична битка след три тайбрека. 

Третата среща помежду им беше на Мастърса в Синсинати миналата година, като Димитров надделя с 2:1 сета в нова епична битка в първия кръг на турнира. Така той има леко предимство заради статистиката от 2:1 успеха, а освен това е и шести поставен в схемата. Другият полуфинал е между четвъртият поставен Марин Чилич и тенисиста от Люксембург Жил Мюлер.