Директорът на турнира в Ротердам - Рихард Крайчек не скрива вълнението си от факта, че финалистът от 2018 година - Григор Димитров се завръща в надпреварата.

„Връзката между Григор и турнира е много специална. Той направи дебюта си тук през 2009 година. Това бе и една от първите му възможности да се докаже на сцената на ATP”, каза Крайчек.

„Григор много иска да спечели титлата, особено след като през 2018 година игра финал. Той е един от любимците на Ротердам, така че е прекрасно да го видим отново”, добави още той пред tennis365.

Най-доброто представяне на Димитров на турнира в Ротердам дойде през 2018 година, когато българинът игра финал срещу Роджър Федерер. Тогава Григор стигна до мача за титлата без загубен сет, преодолявайки Юичи Сугита, Филип Краинович, Андрей Рубльов и Давид Гофен. В директния сблъсък за трофея Маестрото се наложи с 6:2 6:2.

Това е и последното участие на българина в холандския град. Преди това той има и още един полуфинал, загубен от Хуан Мартин дел Потро през 2013 г. Впечатляващ бе и дебютът на Димитров в Ротердам. През 2009 г. ненавършилият все още 18 г. състезател елиминира Томаш Бердих в първи кръг след обрат за 4:6 6:3 6:4.

Сред участниците на турнира още са Стефанос Циципас, Гаел Монфис, Давид Гофен и Стан Вавринка. Надпреварата в Ротердам е в периода 8 – 16 февруари.

Крайчек сподели мнението си, че Стефанос Циципас е това, от което тенисът се нуждае. Според бившия шампион от Уимбълдън, гръцкият тенисист е най-харизматичният от новото поколение.

„Времената в тениса са прекрасни. Новото поколение чука на вратата. Видя се и на финалите на ATP, където голяма част от играчите бяха под 23-годишни”, сподели още той.

„Циципас е най-харизматичният играч от новото поколение – не само на корта, но и в социалните мрежи. Той привлича много фенове, а това е нещото, от което тенисът се нуждае“”, заяви Крайчек.