Втората ракета на България Димитър Кузманов триумфира с титлата на силния турнир в полския град Познан и направи равносметка на представянето си до момента през годината в ефира на "Дарик". 

"Много съм щастлив, първа такава голяма титла за мен, общо 17-а, а само за тази година ми е 5-а. Спечелих турнир, без да загубя сет и амбициите ми бяха да се представя добре, но не бяха чак толкова сериозни, че да го спечеля. Все пак беше тежка конкуренция, имаше много трудности", заяви Кузманов и обяви, че това е най-силната му година досега. 

"Това е най-силната ми година, но всичко започна още миналата година, тези 7-8-9 месеца са най-силните в кариерата ми досега. В началото на годината си пожелах да съм здрав и да се предпазя от контузии и резултатите идват", добави тенисистът. 

"Гледам да не мисля за точки в ранглистата, това доста обременява психически. Винаги, когато спечеля, само хвърлям око на таблицата. Когато излезе новата ранглиста, ще се доближа до най-високото си класиране - 282-о място. Така че ще съм някъде около 280-и в света", завърши Кузманов.