Топ ракетата на България - Григор Димитров, се класира за третия кръг на „Мастърс“ турнира в италианската столица след победа с 2:0 сета над трикратния победител в Големия шлем – Стан Вавринка.

Гришо остана доволен от успеха, като се изказа ласкаво за швейцареца и добави, че очаква с нетърпение следващия си мач, в който може да се изправи срещу световния №1 Новак  Джокович. Сърбинът обаче трябва първо да се справи с аржентинеца Томас Мартин Ечевери.

БТА / BTA
8 снимки

„Вавринка е страхотен играч на всяка настилка. Аз му позволих да се върне в мача във втория сет и направих няколко грешки, при които той върна пробива. Но такива са нещата на клей“, сподели Григор след двубоя.

„Стан започна да удря топката по-добре във втория сет и съм щастлив, че затворих мача в два сета. Никога не е лесно срещу Стан, играли сме много пъти и знаехме какво да очакваме. Чувствах се добре на корта и отдавна не бях играл такъв мач“, допълни Димитров.

„Жребият е тежък, но това е положението. Харесвам мачове срещу големите тенисисти, чувствам се комфортно, все пак съм в тура от дълго време. Знам, че срещу Новак нямам добра статистика, но ще е хубаво да проверя нивото си в момента срещу него, а и винаги се чувствам уверен преди такива мачове”, каза още 33-ият в света.