Григор Димитров ще се изправи срещу Даниил Медведев в мач от втория кръг на последния за годината турнир от сериите Мастърс 1000 във френската столица Париж. Срещата между двамата тенисисти е първа в програмата на Централния корт и ще започне не преди 12:00 часа българско време.

Григор започна с трисетов успех над Лоренцо Музети, след като надигра италианеца и на старта във Виена. Сега за 32-годишния хасковлия отново предстои двубой с Медведев, който елиминира българина в австрийската столица преди седмица след обрат с 3-6, 6-2, 6-4. Руснакът почива в първи кръг в Париж като поставен под номер 3 в основната схема на надпреварата.

Двамата с Димитров имат осем мача помежду си, като Медведев води убедително в преките сблъсъци с 6-2 победи. Той спечели последните им три двубоя – по-рано през годината в Ротердам и отново във Виена миналата 2022.

Победителят от деветия им мач ще се изправи на 1/8-финалите срещу казахстанеца Александър Бублик, който отстрани представителя на Чили Николас Джари в два сета.