Григор Димитров определи като иззключително „опасен” опонента си на четвъртфиналите на турнира в Пекин – Роберто Баутиста Агут. По-рано днес най-добрият български тенисист се наложи с 2;0 сета над Хуан Мартин дел Потро в зашеметяващ мач, продължи малко повече от 2 часа.

Волеви Григор обърна Дел Потро и чака Агут

„Щастлив съм че победих в два последователни сета. Хуан Мартин е невероятен боец. Всеки път като играем е страхотно. Той е прекрасен човек, обичам да тренирам с него, обичам да се състезавам срещу него“, каза развълнуваният Григор след победата на Дел По.

„Нуждаех се от точно този мач. След US Open не бях играл няколко седмици и не знаех какво да очаквам. Като цяло кортът тук е бърз и това пасва на играта на Дел Потро. По време на мача всиките му удари имаха дълбочина, а аз трябваше да намеря най-добрия  отговор. Борих се през цялото време, останах позитивен и е прекрасно, че приключи с победа за мен“, добави той.

Ясно е кога Григор излиза отново на корта

Димитров записа първа победа над Дел Потро в началото на тази година на турнира в Синсинати, където вдигна и първи Мастърс трофей.

„Израснах като играч. Сигурен съм, че това няма да е последният ни мач. Той може да победи всеки. Има титли, печелил е турнир от Големия шлем”, каза още Димитров.

Победата на Гришо над Дел Потро в снимки

Следващият съперник на Димитров е Роберто Баутиста Агут, който се наложи над Аляж Бедене с 6:0 4:0, а в последствие съперникът му се отказа.

„Не успях да гледам много днешния му мач. Опасен опонент е, а и не бива да подценяваш никого. Първите ми два мача бяха срещу много добри играчи. Трябва да гледам от моята страна на мрежата и да съм фокусиран върху това”, завърши Григор.