Хуан Мартин дел Потро се завърна на тенис кортовете с победа. Той стартира участието си на АТР 250 турнира в Делрей Бийч, Флорида, с успех с 6:1, 6:4 американеца Денис Кудла, като мачът помежду им продължи един час.

Дел Потро вече е осъществявал завръщане на корта именно в Делрей Бийч. Това се случи през 2011-та година, когато той успя да спечели титлата в турнира без да загуби сет (на финала победи Типсаревич).

В първия сет аржентинецът загуби само четири точки на свой сервис, а в същото време успя да осъществи два пробива. Първият брейк бе направен още във втория гейм в мача, като 27-годишният тенисист се възползва от първата му се открила възможност.

Вторият сет започна с ранен пробив на Дел Потро, който до края на мача контролираше ситуацията и затвори мача с 6:4.

През миналия сезон Дел Потро взе участие само на два турнира – в Сидни и Маями, след което претърпя поредна операция на китката на лявата ръка. 27-годишният аржентинец има спечелени 18 титли в кариерата си, в това число и US Open 2009 (на финала победи Федерер).

На осминафиналите на Делрей Бийч съперник на Дел Потро ще бъде Джон-Патрик Смит, който в първи кръг елиминира един от фаворитите Иво Карлович.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS