Световният №1 в мъжкия тенис Даниил Медведев се изправя срещу първата ракета на Великобритания Камерън Нори във финала на турнира по тенис наптвърди кортове от сериите ATP 250 в мексиканския курорт Лос Кабос. Битката за трофея стартира в 05:00 часа сутринта в неделя и ще може да я гледате на живо по MAX Sport 2. 

Медведев победи Миомир Кецманович с 7:6(0), 6:1 в първия полуфинален мач. В първия сет сърбинът поведе с 4:1 гейма след пробив, но лидерът в световната ранглиста бързо се върна в мача, за да се стигне до тайбрек. Там руснакът бе безгрешен, като спечели всички разигравания.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Във втората част 26-годишният тенисист поведе с 3:0, което до известна степен пречупи опонента му. 38-годишният ветеран спечели един гейм, преди Даниил Медведев да затвори мача след 1 час и 27 минути игра.

Руснакът се класира за финал №26 в кариерата си. В спорт за титлата лидерът в схемата ще се изправи срещу поставения под №3 в надпреварата Камерън Нори. Миналогодишният шампион в надпреварата надигра Феликс Ожер-Алиасим с 6:4, 3:6, 6:3.

Gulliver/GettyImages
42 снимки