Стефанос Циципас спечели срещу руснака Даниил Медведев в драматична трисетова битка с 6:3, 6:7(11), 7:6(1) за 2 часа и 22 минути. За най-добрия гръцки тенисист това бе първа победа в „Червената група“ на тазгодишния финален турнир на ATP в Торино.
 
Циципас доминираше тотално в първия сет и изглеждаше като сигурен победител, но пропусна три мачбола във втората част. Медеведев не се предаде и със силния сервис стигна до тайбрек, в който спечели много трудно с 13:11 точки.
 
В третия сет гъркът изостана с 3:5 гейма, но успя да изравни и да стигна до решаващ тайбрек. В него Циципас не остави никакви шансове на опонента си и след 7:1 точки спечели и втория си мач срещу Медведев в този турнир, записвайки два поредни успеха за първи път в историята на съперничеството им.
 
След успеха си Циципас запази шансове за класиране на полуфиналите и ще спори за място там с другия руснак в групата Андрей Рубльов. В същото време Медведев ще играе само за престиж срещу класиралия се напред Новак Джокович в последния си мач на турнира.