Аржентинецът Франсиско Серундоло даде аванс на тима на света срещу селекцията на Европа, след като надделя над норвежеца Каспер Рууд с 6:4, 6:4 в първия мач от тазгодишното издание на отборния турнир по тенис за мъже "Лейвър Къп", който се провежда в германската столица Берлин.

Първата ракета на Гърция - Стефанос Циципас, обаче, спечели втория сингъл срещу Танаси Кокинакис от Австралия с 6:1, 6:4 и изравни резултата на 1:1 точки.

Циципас направи силно начало срещу Кокинакис, като взе осем от първите девет гейма, което се оказа ключово за победата за 83 минути на корта.

По регламента на надпреварата победа в среща от първия ден носи 1 точка, от втория - 2 точки, а от последния трети - 3 точки. Краен победител е първият отбор, достигнал до 13 точки.

В последния двубой поединично след 20:00 часа най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу Алехандро Табило (Чили). Денят ще завърши със среща на двойки между Карлос Алкарас (Испания) и Александър Зверев (Германия) срещу Тейлър Фриц и Бен Шелтън от САЩ.