Гръцкият тенисист Стефанос Циципас се наложи над руснака Карен Хачанов с 6:3, 6:4 за час и 19 минути игра и се класира за полуфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Париж, където негов съперник ще бъде най-добрият българин Григор Димитров.

Това е втори пореден полуфинал на Циципас в Париж, който миналия сезон, където миналата година от Новак Джокович. Хачанов пък е бил победител в Париж през 2018, но сега не успя да влече в Топ 4.

В първия сет Циципас успя да направи пробив за 3:1, а след това запази аванса си и затвори частта при 6:3.

Във втория сет гъркът също направи бърз пробив и поведе с 2:0, но Хачанов успя да се върне в мача, като взе подаването на съперника си и изравни при 3:3. Решителният гейм бе деветият, когато Циципас направи нов пробив, след което затвори мача на свой сервис за 6:4.

Стефанос Циципас и Григор Димитров имат седем мача помежду си до този момент, като гъркът води убедително в съперничеството с 6:1. През тази година те вече са се срещали на "Юнайтед Къп" в Австралия, като успехът отново е бил за гръцкия състезател в три сета. Двубоят между двамата утре ще започне около 15:00 часа българско време. /БТА