Стефанос Циципас имаше трудни моменти в края на миналия сезон, когато получи сериозна травма в областта на лакътя и дори премина през операционната. Гъркът обаче се завърна на пълни обороти за началото на новия сезон, достигайки до полуфиналите на Australian Open. Сега гъркът коментира преминатите трудности заявявайки, че за кратко е обмислял отказване.

"Имах много тежък минал сезон. Контузията в лакътя ми пречеше дълго време. Може би не толкова, за да сложа край на кариерата си, но винаги присъстваше. Честно казано за кратко обмислях подобно решение, след като загубих от Андрей Рубльов в откриващия си мач от финалите на ATP. Тогава изобщо не можех да удрям топката по нормален начин, а сервисът ми буквално се разпадаше. Никой не знаеше как да разреша проблема“, започна гръцката първа ракета.

„Тогава оставих ракетата и няколко дни се чудех дали да продължа с тениса, само че разбрах как все още съм твърде млад за подобна стъпка. Не можех с лека ръка да оставя любимото си занимание, в което съм вложил толкова много любов и усилия. Не ми се искаше да гледам възхода на другите състезатели, докато аз стоя неподвижно. Моментално промених погледа си към нещата. Станах далеч по-оптимистичен, а това ми даде нужната енергия, с която отново да се завърна към най-добрите си дни на корта", сподели Циципас.