Марин Чилич продължава да се състезава на високо ниво. Хърватинът има една страхотна кариера, като  може да се похвали с титла от „големия шлем“, нещо, за което много тенисисти мечтаят. Чилич стори това през 2014 година, когато триумфира на Откритото първенство на САЩ, а сега тенисистът разказа малко повече за своите идоли на корта.  34-годишният тенисист определи Роджър Федерер за най-великия за всички времена, но засвидетелства огромно уважение и към другите двама велики шампиони Новак Джокович и Рафаел Надал.

„Смятам, че постигнах много и вече спокойно мога да се наслаждавам на играта. Факт е, че годините минават и никой не знае колко дълго още ще се състезавам, но ще го правя, докато се чувствам добре и  тялото ми издържа големите натоварвания. Имах своите големи съперничества през годините, изправих се и срещу тримата велики шампиони в лицето на Роджър,  Рафа и Новак.

26 снимки

Дадох всичко от себе си срещу тези страхотни момчета, а кой знае може отново да имам възможността да се изправя срещу   Рафа Надал или Новак Джокович. За мен обаче Федерер е най-великият за всички времена. Швейцарецът просто успя да промени тениса и да го направи толкова популярен по целия свят. Спортът дължи много на маестрото и дано феновете  осъзнават, колко много наистина направи Роджър за нашия спорт. И до днес продължавам да гледам негови мачове, когато имам време, връщам се назад през годините и просто истински се възхищавам на неговите постижения.

Искам да отдам дължимото и на Надал и Джокович, които все още са в тура, а това определено е  една чудесна новина за всички, които обичаме тениса. Виждам какво се пише за Ноле, как той ще играе до 40 и няма да спре, докато не стане най-великият в историята, но каквото и да се случи, хора като Федерер,Надал и Джокович никога не бива да бъдат забравени“, коментира Чилич.