Карлос Алкарас изпитва трудности да се адаптира към атмосферните условия в Маями и направи странен коментар за движението на топките. 

"Въпреки че кортът остава бърз, топките сякаш се движат бавно. Един ден виждам топките да се движат много бързо, а другия - много бавно, това е странно и е лудост. Трудно е да се приспособиш към всичко това", каза той.

Снимки: Gulliver/GettyImages
59 снимки

На пресконференцията след мача си срещу Роберто Карбалес Баена, испанецът разкри разнопосочните чувства, които е имал по време на мача, в който доминираше и спечели. Той прояви обичайната си скромност и неподправения начин на действие, като похвали изявите на Баена, но също така се спря на трудните условия за игра в Маями, дължащи се на климатичните условия.

"Беше ми трудно да адаптирам играта си към тези условия, заради влажността, тежката ситуация на корта и топките. Като цяло обаче мисля, че се справих доста добре и съм доволен от представянето си. Спечелих, но двубоят изглеждаше много по-дълъг. Имах усещането, че е трисетов мач, но съм доволен от начина, по който удрях топката. Надявам се да продължим по този път", обясни той.
 

След победата в Индиън Уелс Карлос Алкарас започна да мечтае за покоряването на „слънчевия дубъл“. Това би било уникално предвид възрастта на младия тенисист. Тази година именно Карлос Алкарас ще има големия шанс да се присъедини към вълнуваща група с подобно постижение. Испанецът опита и през 2023, но отпадна на полуфинала в Маями от Яник Синер.

"Много малко играчи са постигали това и за мен би било нещо много голямо да бъда един от тенисистите, способни да спечелят Мастърсите в Индиън Уелс и Маями в една и съща година. Така че ще се опитам", заяви испанецът.

Само седем играчи в историята на мъжкия тенис са успели да осъществят прочутия „слънчев дубъл“ - да спечелят в Индиън Уелс и Маями в една и съща година. Списъкът е страхотен - Роджър Федерер, Новак Джокович, Пийт Сампрас, Андре Агаси, Джим Къриър, Майкъл Чанг, Марсело Риос.

Властелинът на "Слънчевия дубъл" със сигурност е Джокович, който е успял да триумфира в Индиън Уелс и Маями в един и същи сезон четири пъти, включително три пъти последователно между 2014 и 2016. През 2011, когато е първата година, в която постига историческия дубъл, сърбинът побеждава Рафаел Надал и на двата финала.