Броени дни остават до най-очакваното издание на Лейвър Къп. Надпреварата ще се проведе в Лондон от 23 до 25 септември.

В английската столица една славна кариера ще приключи, след като съвсем наскоро Роджър Федерер обяви, че спира с тениса. Билети за събитието вече няма, а зрителите със сигурност ще тръпнат в очакване да видят последните изяви на Маестрото.

В демонстративното състезание 20-кратният шампион от Шлема ще бъде в един отбор със своите най-големи конкуренти през годините Рафа Надал, Новак Джокович и Анди Мъри.

В отбора на Европа личат имената още на Стефанос Циципас, Каспер Рууд, а Матео Беретини ще бъде в ролята на резерва, като ще се включи, само ако някои от неговите съотборници се откаже заради травма.

В тима на света също присъстват доста интересни имена, като впечатление прави името на намиращия се в страхотна форма Феликс Оже-Алиасим, който преди броени дни се наложи над световния номер 1 Карлос Алкарас в мач от Купа Дейвис.

Освен канадеца, в състава на света са още Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Алекс Де Минор, Диего Шварцман и Джак Сок. Подобно на Беретини, в отбор свят, като алтернатива е записан Томи Пол, и американецът ще се включи само ако това е необходимо.