Германската тенис легенда - Борис Бекер, призова Новак Джокович и Рафаел Надал да продължат кариерите си поне още няколко години. Той включи и Роджър Федерер към уравнението като разкри, че тримата големи тенисисти много повече от икони в спорта. 

„Мисля, че Джокович, Надал и Роджър Федерер са много повече от спортни икони. Всеки един от тях би могъл перфектно да бъде президент на страната си. А и тримата имат последователи много извън своите държави – Сърбия, Испания и Швейцария. Влиянието, което имат върху тениса е огромно и ще го осъзнаем напълно, едва когато се откажат от играта", заяви шесткратният победител в турнирите от Големия шлем.

"Надявам се Новак и Рафаел да играят още поне няколко години, тъй като всички ще имаме полза, не само тенисът, а и спортът като цяло“, добави 55-годишният Бекер.

Бекер е убеден, че 36-годишният Рафаел Надал ще успее да се върне към най-добрата си форма и да е на най-високото ниво за Ролан Гарос през май.

„В моите очи фаворит все още е Надал. Но Новак също е на скорост, така че ще видим как тези двама големи шампиони ще се представят“