Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава похода си на турнира ATP 500 в мексиканския град Акапулко. Българинът победи с категоричните 2:0 сета (6:4 6:2) сръбския си съперник Миомир Кечманович пред погледа на стотици зрители на корта ‘Грандстенд' за час и 27 минути игра.

Родният атлет успя да се възползва от пробойните в играта на съперника си и с класата си преодоля яростната му съпротива в първия сет, докато във втория сет Григор стигна до пробив при 2:1, с който си осигури спокойствие и на практика продължаване в турнира при 6:2. На четвъртфиналите Григор ще срещне италианския квалификант Лоренцо Музети, който елиминира американеца Фрасис Тиафо в три сета след тайбрек и тежък дуел помежду им.

9 снимки

🎾 Григор Димитров - Миомир Кечманович 6:4, 6:2

СЕТ 2:

6:2, Гейм, сет и мач за Григор Димитров! Григор оцеля във важните моменти в своя гейм при подаване, след като сърбинът даде всичко от себе си, за да върне пробива, но при 40:30 двамата се надиграха на мрежата и с перфектен бекхенд в близост до нея изобрети страхотна точка.

5:2 Къде учудващо, къде не, Кечманович стигна до възможност за пробив, но след агресивна атака от българина от основната линия сърбинът сбърка връщането си и се стигна до равенство. Последва нов голям аут от Кечманович на бекхенд и след прекрасна комбинация българинът се доближи до спечелването на срещата.

4:2 Кечманович взе своето подаване срещу Григор този път.

4:1 Григор оцеля във важните моменти в своя гейм при подаване, след като сърбинът даде всичко от себе си, за да върне пробива, но при 40:30 двамата се надиграха на мрежата и с перфектен бекхенд в близост до нея изобрети страхотна точка.

3:1, Пробив, Григор! Кечманович бе доста колеблив в сервиса си и позволи на Гришо да стигне до две точки за пробив. Двамата заиграха от основната линия и Гришо спечели гейма.

2:1 Тежък гейм за Гришо, но след контра-пие, което бе изпълнено блестящо от българина, той нанесе удара си в гейма.

1:1 Кечманович продължи да разчита на грешките на българина, което обаче доведе до изравняване за 30:30, но направи стабилно воле близо до мрежата за 40:30. Аут на сърбина и 40:40. Два сгрешени бекхенда от Гришо и геймът отиде за сърбина.

1:0 Гришо отново стартира на бързо темпо, което тормозеше съперника – 30:0. Къса топка от Григор не позволи на сърбина да стигне до нея, след което последва мощен сервис от диагонала, за да стане 1:0.

СЕТ 1:

6:4, Пробив и сет за Григор! С лекота Гришо стигна до 0:30 в своя полза, след като заигра на далеч по-сериозно темпо, докато Кечманович трудно удържаше опитите на нашенеца. Сърбинът продължи да връща топката на бекхенда на българина, който изпитваше сериозни трудности при тези си удари. Страхотен ретур по диагонала за Гришо му донесе два мачбола. Григор взе сета, макар да изпусна добра преднина.

5:4, Пробив, Кечманович! Гришо изигра великолепен сервис гейм, в който стигна до три поредни сетбола. При 30:0 българинът потърси опонента на контра-пие, което се оказа невъзможно за сърбина, след което Кечманович намери по прекрасен начин линията, стигайки до 40:15. Слайс-бекхенд от българина не се получи и излезе аут, за да стане 40:30. Гришо не се справи и с лифтиран бекхенд, за да се стигне до равенство – 40:40. Българинът реагира с печеливш форхенд след плитък удар от Кечманович, за да има четвърти сетбол. Гришо сбърка с непредизвикана грешка, след което сгрешен бекхенд, което доведе до точка за пробив за сърбина. Страхотно отиграване от дъното на корта от сърбина и той върна пробива…

5:3 Сърбинът продължи да нанася сериозни сервиси посока полето на Григор и набързо стигна до 40:0. Сгрешен форхенд донесе и точка за българина, но форхенд по правата от Гришо спря в мрежата и се стигна до нов гейм за Кечманович.

5:2 Григор Димитров отвърна на съперника си с добра игра в последвалия сервис-гейм и лековато стигна до гейм преди да затвори сета.

4:2 Кечманович разчита в гейма на най-голямото си оръжие – началното подаване. Сърбинът пласира добри сервиси, макар Гришо да влизаше в разиграванията, но по-добрата позиция в хода им бе за опонента на българина. Кечманович се дръпна по назад при 40:15 за него и Григор нанесе страхотен форхенд по правата, но след неуспешна къса Кечманович взе втория си гейм в мача.

4:1 Публиката в Акапулко се порадва на играта на българина, който заигра с лекота и затвърди пробива си след добра и умела игра.

3:1. Пробив, Григор! Българинът заигра своя стил и успя да вземе подаването на съперника на 30.

2:1 Григор с лекота взе подаването си и логично спечели сервис-гейма си.

1:1, Пробив, Григор! Още в следващия гейм Димитров стигна до първите си два брейкбола. Българинът не загуби концентрация и пласира много хубави удари от форхенд, които разколебаха сърбина. Логичното се случи - 1:1.

0:1 Пробив, Кечманович! Григор започна добре и даже стигна до 40:15 на своя подване, но сърбинът успя да изравни. Той стигна и до две точки за пробив. За съжаление, българинът сбърка две лесни форхенда и това доведе до пробив за Кецманович след първия гейм, който продължи 10 минути.