Бивша шампионка от шлема отписа шансовете на Джокович Финалите на  ATP са в разгара си, а  тепърва най-интересните двубои предстоят. До момента станахме свидетели на някои прекрасни мачове, а световният номер 1 Новак Джокович трябваше сериозно да потрепери, за да намери своето място на полуфиналите на надпреварата.

Яник Синер пък ще влезе сред най-добрите 4 без нито една загуба като другият, който може да стори същото по-късно днес е Даниил Медведев, ако руснакът успее да се справи със съпротивата на Карлос Алкарас. Анализ на случващото се до момента в турнира направи бившата шампионка от „Ролан гарос“ Франческа Скиавоне. Според бившата номер 4, Джокович няма големи шансове да спечели своята седма титла от шампионата на  ATP, тъй като младите тенисисти настъпват все повече и за сърбина ще става все по-трудно.

„Джокович се класира за полуфиналите, но това стана и с огромна доза късмет, не бива да забравяме това. Яник Синер има заслуга Новак да е сред най-добрите четирима и прави чест на моя сънародник, че излезе и игра докрай в мача си срещу Руне без да си прави никакви сметки. Смятам, че ставаме свидетели на изключителни мачове и хората трябва да са много доволни от това, което виждат. Не зная дали Синер може да спечели трофея, не е лесно да се предвиди какво ще се случи, но мисля, че за Джокович ще бъде ужасно трудно да триумфира отново. Считам, че има трима души, които могат да се справят с него и това са Синер, който вече го стори, Алкарас и Медведев. Младежите настъпват все повече и играят много смело срещу най-добрите и ми се иска Карлос също да продължи напред, защото е страхотен. Преди години се възхищавахме на Джокович, Надал и Федерер, смятам, че е крайно време да се наложи нова тройка в световния тенис. Ако всичко продължава да се развива по този начин, съвсем скоро, Алкарас, Синер и Руне  ще е следващата голяма тройка, защото датчанинът макар че отпадна показва огромен потенциал за бъдещето. Призовавам феновете на тениса да се насладят на оставащите 3 дни от турнира, и нека най-добрият се поздрави с титлата в неделя“, каза италианката.