Миналият петък, на емоционална церемония в Лондон, Роджър Федерер се сбогува с тениса. Милиони хора пред телевизорите бяха със сълзи на очи, а доста трудно е преживял случилото се и Томи Робредо.

Бившият испански тенисист, който сложи край на кариерата си през април тази година, засипа с похвали „Маестрото“ и допълни, че според него е съвсем нормално хората да плачат при положение, че един от най-великите си отива.

"Безспорно, 23 септември, или по-точно казано, в ранните часове на 24-ти, бе един изключително тъжен момент за всички, които обичаме тениса. Аз не направих изключение от по-голямата част от хората, и си признавам, че също плаках и бях доста емоционален. Не бе трудно само за Роджър, бе тежко за Рафа, Новак и Анди, както и за всички по трибуните и пред телевизорите.

Една легенда няма да играе повече, сигурен съм, че Рафа също е изживял нещата доста тежко, защото го познавам добре. Все пак сме сънародници, а знаем какво бе съперничеството между Надал и Федерер през годините. Ние обаче преди всичко сме хора и това ясно се видя на тази церемония. Това бе една от най-трогателните церемонии, но Роджър заслужава всичко това. Той остави сърцето си на корта, а постиженията му са исторически. Напълно нормално е целият тенис свят да тъжи за един от най-великите спортисти на нашето време“, каза Робредо.