Анди Родик  бе един от най-добрите американски тенисисти. С мощния си сервис и страхотната си игра Анди достигна до номер 1 в света, а през 2003 година донесе и много радост на всички американци, след като триумфира с титлата на  US Open.

 Родик е последният американец печелил надпреварата при мъжете и до днес близо 20 години по-късно. Сега, отказалият се през 2011 година от тениса, бивш състезател сподели своето мнение за съперничеството между Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

„Ще го кажа кратко и ясно. Този, който има най-много трофеи от Големия шлем, той ще бъде най-великият за всички времена. Когато тримата големи приключат с тениса, ще видим ясно цифрите и те ще ни кажат всичко. Аз мисля, че  ако Новак успее да завърши кариерата си с най-много титли от  мейджърите, просто няма да има съмнение кой е най-добрият в историята. За мен, това е моят критерий за определяне на най-големия. Нека видим накрая кой ще спечели най-много титли от шлема, там се играе най-трудно, и трябва да спечелиш най-много мачове, за да стигнеш до върха“, коментира Родик