Босненецът Дамир Джумхур е далеч от най-добрите си дни, но преди време  достигна до топ 30 на световния тенис елит. Той коментира темата за съперничеството между Джокович и Надал. Според него Новак е направил доста повече за световния тенис, а освен това нападна испанеца за неговото поведение. 
 
„Новак е страхотен. Той винаги иска да помага на хората и е направил страшно много за тениса. Джокович просто опитва да помогне на всички и да направи най-доброто. Познаваме се лично и зная как се раздава за хората,  просто желае да бъде добър човек. За мен той е истинска легенда и му прави чест, че не мисли само за себе си и за играчите от топ 100. Много пъти съм ставал свидетел  на различни негови прояви спрямо доста по-ниско ранкирани тенисисти и виждам колко е отдаден към всеки един. 
 
Колкото до Надал, не мисля, че е вършил подобни неща. Той повече гледа себе си и успехите на корта, отколкото да стори нещо за другите.  Всеки обаче сам избира как да живее живота си, а аз съм страшно благодарен на Джокович за помощта, която оказва не само на мен, но и на всички мои колеги“, коментира Джумхур, който бе №23 в класацията на АТП през 2018 г.