Рафаел Надал не успя да участва на Мастърса в Индиън Уелс. Испанецът бе в Калифорния, проведе няколко тренировки и сякаш феновете на тениса се подготвяха за двубой между Рафа и Милош Раонич още на старта. Съдбата обаче имаше други планове, като през вчерашния ден, 22-кратният шампион от „шлема“ бе принуден да се оттегли от надпреварата.

Бившият номер 1, Джим Къриър коментира ситуацията с „матадора“ и заяви, че не е изненадан от отказването на „краля на клея“.

„Не мога да кажа, че съм изненадан от случващото се, защото имах своите опасения, че нещо подобно може да се случи. Още по време на демонстративния мач срещу Алкарас, Рафа не ми изглеждаше особено добре. Забелязах сериозни затруднения в неговото придвижване по корта и сякаш изглеждаше, че той просто не е готов за официални мачове. Истината е, че Надал иска да играе, прави всичко възможно, но тялото му е на различно мнение. Не бива да забравяме, че за испанеца и неговия екип приоритет са турнирите на клей и най-вече „Ролан гарос“, където всички се надяваме да видим Рафа в добра форма. За щастие има още доста време до Откритото първенство на Франция и тепърва предстоят важни турнири. Сигурен съм, че Надал и щабът му ще вземат най-правилните решения и много ще внимават с   подготовката преди Ролан Гарос. Моето мнение е, че Рафаел Надал ще опита да играе в турнирите пред родна публика в Барселона и Мадрид, и според мен, ще направи всичко възможно да участва и в поне още едно голямо състезание, за да трупа игрови ритъм. С оглед на всичко, което се случва обаче, не съм оптимист, че Надал ще играе и след 2024 година, защото очевидно тялото му не позволява той да се състезава на високо ниво още дълго“, каза Къриър.