Съвсем наскоро Леонардо Майер прекрати своята състезателна кариера. 34-годишният аржентинец може да се похвали с това, че достигна до номер 21 в световната ранглиста и имаше своите добри моменти. Макар и да не успя да влезе в топ 20 на световния тенис, Майер е доволен от своята кариера и сподели, че е дошло времето да каже край. Тенисистът също така назова най-великият според него от тримата големи и разкри една доста интересна подробност от  професионалния си път.

 „Трудно е да кажеш кой е най-добрият, много е трудно. Всеки един от тримата големи  притежава своите достойнства, но аз избирам Роджър. За мен, Федерер е малко по-добър от Джокович и Надал. Мисля, че швейцарецът е най-добрият във всичко, което прави. Това, което сега ще кажа за някои ще звучи смешно, но дано бъда разбран. През 2019 година получих покана от Федерер да тренираме заедно за седмица”.

„Аз отказах. Да, хората ще ме помислят за луд, но наистина си позволих да откажа на Роджър. Направих го поради една съвсем проста причина, голямото напрежение. Да, това е само тренировка, но въпреки всичко е трудно. Когато тренираш с такава легенда трябва да си на топ ниво, а аз не мисля, че щях да се справя. Федерер и екипа му бяха толкова учудени, че съм отхвърлил предложението, но аз им обясних ситуацията. Знаех, че няма да се справя добре, защото ти трябва да си на 100 процента, когато се изправиш срещу подобни имена, независимо дали говорим за мач или само за тренировка. Не можах да си повярвам, това е истината“, коментира Майер.