Мнозина експерти търсеха причините за изключително подобреното представяне на българската тенис-звезда Григор Димитров от началото на годината. Те изтъкваха какви ли не аспекти на играта му, но сега идва ред и на безпристрастните цифри. 

А те сочат, че от началото на 2017 г. има изключително подобрение при сервиса му. За първите месец и половина на годината той се нарежда на престижното шесто място по спечелени геймове при собствен сервис. 

Григор Димитров вече е №2 в света за 2017

Гришо: Не мога да спра, не искам да спра!

Това показва колко добре влизат началните му удари, защото е повишил процента си до 89.56%. Това е доста повече в сравнение с 2016 г., когато този процент беше едва 81%. Това му отреждаше 21-о място в АТР. 

Гришо има сериозно повишение на показателите и при втория си сервис. Той е спечелил 56% от разиграванията при този компонент, което му отрежда повече от престижната седма позиция в Тура. 

Григор отстъпи една позиция в ранглистата

Три седмици почивка за Григор

Тук подобрението е много по-сериозно, защото през миналата година по това време той има 48% успех в този показател, което му е отреждало незавидната 31-а позиция. Точно това му позволява да продължава да е с едно от най-добрите представяния в АТР от началото на годината и да запише на актива си две титли за месец и половина.