Шампионът от Australian Open Яник Синер се класира за ¼-финалите на турнира от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс.

Италианецът остава непобеден от началото на годината, след като надви американеца Бен Шелтън със 7:6 (4), 6:1, за да запише 18-ти пореден успех в Тура. На 23 години Синер постигна своята 150-а победа на твърди кортове в турнир на АТР, което го прави и първият тенисист, роден след 2000-ата година, записал това постижение.

В първата част изходът трябваше да бъде решен в тайбрек, където по-големия опит на номер 3 в турнира му помогна. При 4:4 Бен Шелтън вдигна емоциите на публиката, когато с прецизни удари затрудни противника си. Но използвайки и вятъра, Синер направи брейк след това и до края не позволи изненади. Във втората част на корта имаше един състезател и това беше Синер, който спечели 15 от първите 17 точки, поведе с 3:0 и до края нямаше проблеми.

Снимки: Gulliver/GettyImages
26 снимки

За Синер предстои сблъсък с чеха Иржи Лехечка, който изненада 11-ия поставен Стефанос Циципас и го победи с 6:2, 6:4 за 78 минути игра.

Чехът превъзхождаше Циципас и не допусна нито един пробив в срещата. Иржи Лехечка поведе с 5:1 в първия сет и нямаше проблеми да го спечели с 6:2. Той натрупа аванс от 3:1 във втория сет и го задържа до успешното 6:4, приключвайки сблъсъка при първия си мачбол.

Снимки: Gulliver/GettyImages
38 снимки