Намиращият се на втора позиция в световната ранглиста, Даниил Медведев, победи българския №1 Григор Димитров с 6:4, 6:3 в двубой от осминафиналите на турнира от Мастърс сериите в Синсинати. Българинът изоставаше почти през целия мач, а руснакът се оказа твърде силен за него в крайна сметка. 

Двубоят започна не лошо за родния тенисист, след като стигна до точка за пробив във втория сервис гейм ан руснака, но не успя да се възползва. Двамата играчи успяваха да си вземат геймовете на този ранен етап. 

Четвъртият гейм обаче разруши добрите начални впечатления, след като Медведев стигна до две точки за пробив, реализирайки втората за 3:1. В следващия гейм обаче родният ас успя да стигне на свой ред до две брейк точки, за да направи също пробив за 2:3.

Щастието за българина беше кратко, а Медведев стигна набързо до три точки за нов пробив, а с третата успя ид а го постигне - 4:2. До края на частта двамата тенисисти си вземаха подаването, за да може Даниил Медведев да вземе първият сет с 6:3. 

Вторият сет започна с размяна на сервис геймове, въпреки че Медведев изпусна общо 4 точки за пробив в първите 6 гейма. Резултатът обаче беше 3:3. В седмия гейм обаче номер 2 в света не изпусна поредните си шансове за пробив, за да поведе с 4:3. Минути по-късно той затвърди аванса си на 5:3, с което принуди Григор да сервира за оставане в турнира.