Рафаел Надал спечели титлата в Акапулко за 3 път. На финала той победи категорично Тейлър Фриц с 6:3 6:2 и завоюва първата си титла за сезона. Това е трофей №85 в кариерата му.

Шампионът премина безметежно през съперниците си в схемата без да загуби сет. Надал вече е с баланс от 20:2 в Акапулко и се присъединява към компанията на Давид Ферер и Томас Мустер, които имат поне три титли от Abierto Mexicano Telcel.

И на финала, както в предните двубои Рафа бе изключително опасен от ретур. Той приключи турнира с 54% спечелени геймове от посрещане и реализирани 22 от 35 точки за пробив.

Тейлър Фриц, за когото финалът бе пети в кариерата му, остава с една АТР титла. Първите проблеми за Фриц в мача дойдоха в четвъртия гейм, когато спаси два брейкбола за 2:2. Американецът обаче доста се затрудняваше с въртеливите топки на опонента си, нямаше отговор в темповите разигравания и постепенно бе обезвреден напълно.

Надал дочака момента си в първата част, пробивайки за 5:3 и впоследствие затваряйки я.

Във втория сет испанецът продължи да намира невероятни ъгли и да изхвърля от корта по-младия Фриц. Рафа задържа високото ниво в подаванията си, а в петия гейм удари от ретур – 3:2. Това бе началото на края за американеца. Рафа проби отново и не отпусна гейм на съперника си до края – 6:2.