Най-добрият български тенисист - Григор Димитров не успя да се противопостави на бившия номер 1 в света Даниил Медведев, допускайки поражение с 4:6, 2:6 в полуфинален мач на турнира от сериите АТП 500 във Виенa. Родният играч така и не успя да стигне до точка за пробив, докато руснака наниза цели 3 и не срещна трудности. 

10 снимки

Хасковлията започна с добър гейм, повеждайки с 1:0 след подаване, спечелено на 30. В следващите геймове и двамата тенисисти не срещнаха трудности с това да запязят подаванията си. 

В петия гейм обаче родната първа ракета се пропука. При 40:40 на собствено подаване той сбърка от воле след дълго разиграване, а Медведев се възползва от точката си за пробив за 3:2. Пробивът беше затвърден с голяма лекота от бившия номер едно в световната ранглиста. 

Григор, все пак, показа дух в седмия гейм, удържайки подаването си, въпреки че руският опонент вече усещаше втори пробив. В деветия гейм Димитров пак трябваше да спасява точка за пробив, но след хубав форхенд по диагонала и отлично излизане на мрежата той принуди Медведев да сервира за сета. Руснакът обаче не остави никакви шансове, приключвайки сета с гейм на нула. 

Началото на втората част отново беше доста равностойна, като до 2:2 и двамата съперници вземаха по сравнително лесен начин подаванията си. 

Идентично на първата част обаче отново петия гейм се оказа фатален за Григор, който допусна пробив в подаването си, за да може инициативата отново да попадне в ръцете на Медведев. 

Руснакът продължи да е безпощаден на корта, затвърждавайки пробива, а след това и направи нов пробив за 5:2.