Френският тенисист Жо-Вилфред Цонга си уреди среща с Томаш Бердих в полуфиналите на турнира АТП 500 в Ротердам. Цонга се нуждаеше от 2 часа, за да пречупи със 7:6 (8), 7:6 (5) хърватина Марин Чилич. Двубоят се превърна в гладиаторска битка на сервиращите, като премина без нито един пробив.

Възможности за брейкове не липсваха и в интерес на истината трите такива в първия сет бяха все в полза на Чилич. Балканецът не бе много далеч да спечели подаването на Цонга в третия, деветия и единадесетия гейм, като французинът намираше начин да се измъкне сух във всеки от случаите. Логично се стигна и до тайбрека, който тръгна много зле за Чилич. Хърватинът изостана последователно с 1:5 и 3:6, когато мобилизира всичките си сили, за да отрази трите поредни сетбола. Нещо повече – Чилич продължи да печели точки и на свой ред имаше две възможности да спечели сета. Цонга устоя и в тази тежка ситуация, за да измъкне успеха с 10:8.

Във втория сет доминацията на сервиращите беше още по-изразена – Цонга стигна до един-едничък шанс за пробив още в първия гейм, който бе отразен от Чилич. Оттам до втория тайбрек нямаше нито едно равенство. Този път дуелът протече доста по-равностойно, като Чилич стигна до аванс 5:4. Следващите три точки обаче отидоха за Цонга, който спечели мача, реализирайки минипробив.