Капитанът на Отбора на Европа за Лейвър Къп Бьорн Борг за втори пореден ден реши да не използва най-добрия български тенисист Григор Димитров. Тимът на Стария континент трябва да обръща резултата от битката си срещу Отбора на света, след като селекцията на Джон Макенроу води с 8:4.

Отборът на света снощи постигна две важни победи в зала "Uber Arena" в Берлин. Първо Тейлър Фриц (САЩ) победи Александър Зверев (Гермъния) с 6:4, 7:5, а след това американецът Бен Шелтън и чилиецът Алехандро Табило разбиха Каспер Рууд (Норвегия) и Стефанос Циципас (Гърция) с 6:1, 6:2.

Днес ще бъде излъчен победителят в турнира, като всеки спечелен мач ще носи по три точки. Трофеят ще отиде при първия отбор, достигнал до 13 точки.

Програмата започва с мач на двойки, като Бьорн Борг реши Карлос Алсарас (Испания) и Каспер Рууд да защитават честта на Европа срещу американците Бен Шелтън и Франсис Тиафо. След това на сингъл Даниил Медведев (Русия) ще играе срещу Шелтън.

Ако се стигне до неговото изиграване, в третия мач за деня Александър Зверев ще се изправи срещу Тиафо, а при необходимост в последната среща Алкарас ще излезе срещу Тейлър Фриц.

Така Григор Димитров ще остане само с един мач на Лейвър Къп през тази година, където замени отказалия се от участие заради контузия Рафаел Надал. В петък Гришо победи Алехандро Табило със 7:6 (4), 7:6 (2).