Матео Беретини достигна до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия, където отстъпи на бъдещия шампион Рафаел Надал в четири сета. Световният №6 вече е в родната си Италия, където снощи бе сред звездните гости на откриването на 72-ото издание на най-стария музикален фестивал в Европа - "Сан Ремо".

На сцената Беретини коментира изминалия Australian Open, както и рекордното за себе си 6-о място в световния ранкинг на ATP.

"Много съм щастлив да бъда на тази сцена, вълнувам сe. В момента не държа ракета, така че изпитвам леко притеснение", започна шеговито тенисистът.

"Да бъда шести в света? Там съм. Федерер, Надал и Джокович имат огромен опит и са печелили много, като на няколко пъти са ме побеждавали, но се надявам да ги победя и аз в бъдеще. След 4-часова битка в Мелбърн усещах как играя под влиянието на адреналина и енергията", разказа още италианецът.

Беретини коментира и връзката си с Айля Томлянович: "Когато тренираме, трябва да я оставя да спечели, иначе следва скандал и става бъркотия! Заедно сме на големите турнири като Australian Open, но през останалото време тя живее във Флорида, а аз в Европа. Сложно е, но това е животът".