Матео Беретини в момента е извън кортовете заради неприятна травма. Очаква се обаче, той да е  напълно готов за „Ролан Гарос“, като снощи италианецът бе забелязан на двубоя между Милан и Интер.

Беретини никога не е крил своята страст към Фиорентина, така че за него, със сигурност, футболните емоции ще продължат и през днешната вечер. Сега, финалистът от Уимбълдън 2021 говори напълно откровено за отношенията си с тенисистите, като назова своя най-добър приятел в тура.

„Чудесно е да успяваш да завързваш нови приятелства на корта, защото тенисът не е никак лесен спорт. Пътуванията са много, тренировките са интензивни и трудно намираш време за стойностните неща. Ако трябва да кажа, с кого общувам най-много, това определено е Яник Синер. Да, ние не сме израснали заедно, той е от друго поколение, по-млад е от мен, но вече постигна толкова много. Смятам, че имаме чудесни отношения, доста често си пишем, тренираме заедно и се наслаждаваме на компанията си. Когато Италия има тенисист като Яник на толкова високо ниво, това помага на всички останали. Надявам се, че все по-често ще можем да играем и двойки в турнирите, това ще е страхотно“, каза Беретини.