Вчера Новак Джокович завоюва своята 20-та титла от Големия Шлем. Световният №1 спечели "Уимбълдън" за трета поредна година, след като на финала се наложи над Матео Беретини в 4 сета.

Gulliver/Getty Images
7 снимки

Италианецът от своя страна показва значително подобрение в изявите си през последните седмици, а самият той споделя, че е на правия път. От днес Матео вече е №8 в света и 25-годишният тенисист е твърдо уверен, че пред него най-доброто предстои.

„Загубих от най-добрия в света. Новак е феноменален и заслужава само адмирации за всичко, което прави. Той просто игра по-добре и заслужено вдигна поредната голяма титла в кариерата си. За себе си смятам, че съм на правия път. Показвам сериозно подобрение в последните седмици и съм доволен от прогреса ми. Сега може да съм разочарован, но това поражение определено ще ме научи на много. Вярвам, че ще изиграя още доста финали от Големия Шлем и съм сигурен, че най-доброто предстои. Искам да продължа със силните резултати и съм пределно мотивиран да се развивам и да постигна големи неща“, сподели той.