Матео Беретини изпраща ужасяваща 2023 година изпълнена с редица травми и неприятни контузии. Определено късметът не беше на страната на италианеца през този сезон, но сега стана ясно, че той е готов за своето завръщане по кортовете.

Подобно на доста свои колеги, Беретини ще опита да възроди кариерата си през 2024 година и отново да напомни за най-добрите си дни. Бившият финалист от Уимбълдън 2021 обаче ясно осъзнава, че пътят към най-добрите ще бъде труден и сложен.

„За щастие вече се чувствам добре и съм готов за игра. Ще направя своето завръщане на турнирите в Австралия в началото на следващия сезон и с нетърпение чакам този момент. Искам отново да играя и да се наслаждавам на тениса. Изобщо няма да е лесно да възродя кариерата си и със сигурност ще ми е нужно време, за да се случи това. Най-важното е да бъда здрав и да играя колкото се може повече мачове, за да трупам игрови ритъм. Все още съм жаден да се доказвам, обичам тениса и ще направя всичко възможно, за да бъда сред добрите тенисисти в тура и да спечеля още титли“, каза Беретини.