Бившият тенисист Борис Бекер е обратно в Германия след освобождаването му от затвора във Великобритания, разкри адвокатът му в свое изявление.

55-годишният шесткратен шампион в турнирите от Големия шлем от Германия „бе освободен от ареста в Англия и напусна в посока Германия днес“, каза адвокатът му Кристиан Оливер-Мозер в съобщението си. Той добави, че Бекер е „излежал присъдата си и не е обект на наказателни ограничения в Германия.

Припомняме, че по-рано през деня Бекер бе освободен предсрочно от затвора във Великобритания. В края на април германецът бе осъден на 2,5 години затвор заради финансови нередности около обявяването на фалит през 2017-а година. 55-годишният Бекер бе осъден за прикриването на активи на стойност 2,5 милиона паунда, при положение, че дължи на кредиторите 50 млн. за непогасен заем, изтеглен за имението му в Майорка.

В последните осем месеца бившият тенисист бе в затвора Хънтърком в Оксън, но той бе одобрен да бъде част от схема, според която чужди затворници във Великобритания биват депортирани в родината си, за да не заемат място и да не тежат на бюджета. Същата схема позволява до 135 дни от присъдата да бъдат приспаднати. Според информации след завръщането си в Германия Бекер ще се установи при приятели във Франкфурт.