Бащата на Григор Димитров Димитър Господинов сподели, че поредицата от открити уроци, които днес тенис звездата ще даде за малки български таланти е чисто доказателство за това, че Гришо не е забравил откъде е тръгнал.

Спортист номер 1 на стараната ни за 2014 година сам е дал идеята за демонстративния мач срещу Гаел Монфис, който ще се състои тази вечер в Арена Армеец София.

Този двубой е сбъдната мечта за Григор Димитров, който като малък е споделил със своя баща и треньор тогава, че иска да бъде като големите в световния тенис.

„Неусетно се случи всичко. Тези 10-12 години, в които тренирахме с Григор, минаха като един филм. Още като малък, гледайки големите звезди, той имаше изключителното желание да е като тях и ме питаше: „Баща ми, аз ще бъда ли някой ден като тях?“ Казвах му“ „Работи и ще бъдеш!“ - сподели Димитър Господинов пред Нова телевизия в предаването „Събуди се“.

„Колкото до днешния мач, познавайки тениса, знаем, че ако тръгнеш да имитираш нещо, няма да се получи. И двамата имат много сходни изпълнения, няма нагласени неща, ще има мач. Шоуто им идва отвътре.“

Българският състезател ще излезе срещу Гаел Монфис в Арена Армеец София, като билетите за спектакъла бяха разпродадени за съвсем кратък период от време. Мачът стартира в 20.00 часа и ще можете да го проследите на живо в Gong.bgНова телевизия и Gong Play.

„Децата за открития урок са определени по критерии, по ранглиста, той не забравя откъде е тръгнал, затова сега ще играе с тях. Около 50 деца днес ще имат открит урок, прави го с огромно удоволствие. Той никога не е забравял откъде е тръгнал и помощта, която му е оказвана, затова сега и той дава на тези малки дечица“, сподели Димитър Господинов относно откритите уроци, които Гришо ще даде днес.

„Идеята за мача беше изцяло негова, той отдавна искаше да се случи нещо в България, но трябваше време, все пак и да стигне някакво ниво, за да има самочувствието да се покаже пред родна публика. Съвет за днес няма да му дам. Изключително съм щастлив, че всички приемат изявите на Григор много добре. Много говори това, че билетите за този мач бяха разпродадени за 10 дни“, сподели още Димитър Господинов.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS