Мирза Башич е на един сет от спечелване на първата си АТР титла, след като взе първия сет срещу Мариус Копил след 8:6 в тайбрека.

След два бързи гейма за сервиращите, първият пробив стана факт в третия гейм и бе в полза на Башич. След двойна грешка резултатът стана 0:30, а спечелена от босненеца престрелка на мрежата доведе до три последователни брейкбола. При 30:40 Копил направи непредизвикана грешка от форхенд и това доведе до пробива.

Той бе затвърден, а Башич бе близо и до втори след стоп воле на съперника в мрежата за 30:40 при 1:3. Сервисът обаче помогна на Копил да запази пасив от само един пробив, а това се оказа решаващо в последствие.

При 5:4 босненецът сервираше за сета, но след добра атака от бекхенд и къса в следващото разиграване Копил направи 0:30. Смело излизане на мрежата и технично стоп воле пък осигури трите поредни шанса за връщане на пробива. Третият от тях бе оползотворен от световния №93, а малко след това се стигна до тайбрек.

В него Копил имаше ранен аванс от минипробив след атака на мрежата за 2:0. Той бе върнат след форхенд в мрежата на румънеца за 4:4. Башич първи стигна до пробив при 6:5, но по-високо ранкираният тенисист се справи с добра атака на мрежата. Само че в следващото разиграване румънецът пресили бекхенда си и така даде втори сетбол на Башич, този път на негов сервис. Босненецът трябваше да играе на втори сервис, но Копил отново не действа умело и така сетът приключи.