Тенис турнирът в Астана със сигурност бе домакин на някои от най-големите звезди. Играчи като Андрей Рубльов, Данийл Медведев, Хуберт Хуркач и много други топ играчи взеха участие, но никой от тях не достигна на финала. Последният мач от тазгодишния турнир ще противопостави Новак Джокович и Стефанос Циципас. Мачът е с начален час 13:30 и може да го наблюдавате на живо по MAX Sport 1.

Сръбският тенисист е в изключителна форма, след като вече спечели последния турнир, в който участваше (Тел Авив) и то без да загуби сет. Сега, на турнира в Астана, Джокович загуби един сет срещу Медведев на полуфинала, но успя да достигне до последното стъпало - среща за трофея със Стефанос Циципас. Сърбинът острани по пътя си Кристиан Гарин, Ван Де Зандсхулп, Карен Хачанов и споменатия Медведев.

Стефанос Циципас участва в първия си ранкинг турнир, след като загуби шокиращо на Ю Ес Оупън от Даниел Халан. Гъркът също загуби само един сет в хода на турнира, отново на полуфинал, срещу Андрей Рубльов. По пътя си той успя още да сломи съпротивата на Кукушин, Нарди и Хуркач, за да си заслужи мястото да се изправи на финал срещу Новак Джокович.