Поставеният под №2 на DIEMA XTRA Sofia Open Адриан Манарино отпадна от турнира още след първия си мач! Ветеранът Маркос Багдатис ни напомни за най-добрите си дни на тура и се справи в три сета със световния №25, който е с цели 98 места по-напред от него в ранглистата - 6:7(4), 6:3, 6:1.

Кипърецът изигра отличен мач, в който бе истинска стена, която връщаше всяка топка от ракетата на съперника си, а постоянно отправяше и печеливши удари.

Прецизната му игра определено изнерви французина, който пък не можа да намери своя ритъм, от което си изпати и ракетата му.

Двубоят бе изпълнен с продължителни разигравания, но в повечето от тях победител излизаше Вавринка. Бившият финалист от Аустрелиън Оупън бе този, който много по-често стигаше до точки за пробив като реализира общо 6 от 17 опита докато вторият в схемата се задоволи с два от три възможности.

И двата постигнати брейка за Манарино обаче дойдоха в първия сет. В него той на два пъти пробиваше, съответно за 2:1 и 5:4, но и в двата случаи последваше рибрейк.

При 6:5 Багдатис пропусна сетбол, а в тайбрека по-прецизната игра на Манарино му донесе успех след 7:4.

Световният №25 обаче не успя да пренесе добрия завършек на първата част и във втория сет. Той започна с пробив за Багдатис още в първия гейм, а след още един дойде и краят му - 6:3.

В решителната част Багдатис бе във вихъра си, набързо поведе с 3:0, след което с още един пробив за 5:1 съвсем уби интригата в двубоя.

Багдатис ще има и отличен шанс да се класира на полуфинал, тъй като в петъчните четвъртфинали ще срещне квалификанта Йозеф Ковалик.