Националът на България за Купа "Дейвис" Адриан Андреев загуби финала на турнира в Пенсакола с награден фонд 25 хиляди долара. Осмият поставен в основната схема Андреев падна след обрат със 7:6(4), 3:6, 2:6 срещу преминалия през квалификациите бивш №78 в световната ранглиста аржентинеца Николас Кикер.

Българинът започна добре и поведе с 3:0, но последва серия от пет поредни гейма за 28-годишния Кикер, който в момента заема 641-ото място в класацията на ATP.

В последствие аржентинецът на два пъти сервираше за първия сет при 5:4 и при 6:5, но 20-годишният Андреев успя да реализира пробиви и да изравни, а в тайбрека българинът направи серия от три поредни точки, за да спечели първата част.

Във втория сет Андреев допусна два пробива и губеше с 1:3 и 3:5, а аржентинският тенисист изравни резултата след втория си сетбол.

В решителната част Кикер проби два пъти подаване на българина и се поздрави с краен успех след 6:2 и близо три часа на корта.

Адриан Андреев си осигури 12 точки за световната ранглиста и 2120 долара, като остава с две титли в турнирите "Фючърс" на ITF.