Адриан Андреев стартира с победа в турнира по тенис от сериите "Чалънджър" на твърда настилка в зала в Хелзинки (Финландия) с награден фонд 67 960 евро.
 
21-годишният българин победи Джей Кларк (Великобритания) с 6:1, 3:6, 7:6(2) за 2 часа и 5 минути. Така той се реваншира за загубата си от този противник в турнира във Форли (Италия) през тази година.
 
Андреев взе убедително първата част след само 24 минути, но във втория сет допусна един пробив и след 6:3 Кларк изравни резултата.
 
В третия сет играта беше равностойна, а двамата си размениха по един пробив. В десетия гейм българинът спаси четири мачбола, а в тайбрека взе аванс от 5:0 и след 7:2 завърши срещата с първата си възможност. 
 
С успеха си Андреев заработи 8 точки за световния ранглиста, а във втори кръг ще играе срещу Матиа Белучи от Италия, който победи номер 4 в схемата Норберт Гомбош от Словакия с 4:6, 7:6(3), 6:1.
 
21-годишният Белучи е номер 157 в света, а двамата не са играли един срещу друг досега.
 
Димитър Кузманов ще започне своето участие в утре. Българинът, който е 213-и в световната ранглиста в момента, ще играе срещу французина Юго Гастон, който е 132-и в класацията на АТП.